Nieuws
Covid for Kids, een website gewijd aan kinderen!
Om angstige patiënten of hen die veel vragen stellen over hun gezondheid en die van hun ouders en grootouders tegemoet te komen, heeft een groep jonge kinderartsen van de ULB samen met pediaters-infectiologen van het UKZKF een speciaal informatieplatform voor kinderen ontwikkeld. "Tijdens het hoogtepunt van de eerste golf van de epidemie werden we allemaal overspoeld met informatie over Covid-19, voornamelijk gericht tot een volwassen publiek. We hadden het gevoel dat kinderen echt op zoek waren naar informatie en geen antwoord konden vinden op hun vragen, vooral omdat het over een nieuw virus gaat", leggen Alexandros Popotas en Gabrielle de Crombrugghe uit.
De website opent ook de deur voor meer interactie
De website www.covidforkids.info opent ook de deur voor meer interactie: zo is er een 'contact'-knop waarmee kinderen, ouders en leerkrachten vragen en suggesties kunnen insturen om de site te verder uit te bouwen met pertinente informatie.
Een project voor scholen en ouders
Covid for Kids is bedoeld als een educatief project: het kan bijvoorbeeld gebruikt worden in scholen om informatie te verstrekken aan leerlingen tussen 6 en 12 jaar.
Gezondheidseducatie vormt een belangrijk concept in de kindergeneeskunde. “Door de huidige wetenschappelijke informatie toegankelijker te maken, hopen we bij te dragen tot het uitbreiden van de kennis van volwassenen en het stimuleren van de wetenschappelijke nieuwsgierigheid van kinderen", besluiten de initiatiefnemers van het project.
Covid for Kids, dat is:
- Een verklarende video, geanimeerd door een team van jonge kinderartsen.
- Een lexicon met wetenschappelijke termen.
- Een rubriek met veel gestelde vragen door kinderen en antwoorden van kinderartsen.
- Een mooie website www.covidforkids.info die alle informatie samenbrengt: een echte toolbox voor kinderen, ouders en scholen!
- Een team van 20 jonge kinderartsen van de ULB, gemotiveerde pediaters-infectiologen, en een tiental kinderen.
- Enkele honderden uren input verzamelen, het platform uitbouwen, onderzoek uitvoeren, opnames doen, ...
- Na een warme ontvangst door het publiek, de scholen en de professionele doelgroepen in de Franstalige gemeenschap afgelopen zomer, werd beslist dit project verder uit te rollen in het Nederlands en het Duits. Dit is mogelijk dankzij verschillende samenwerkingen en ondersteuning van het JOY-platform, de Stichting Koningin Paola, AMADE en de Duitstalige Gemeenschap.
Sharing is caring :)